Ajankohtaista

 

Tervetuloa Suomen Eestinajokoirayhdistys ry:n vuosikokoukseen Pyhäjärvelle 8.8.2020. 

Varsinaiseen kokoukseen on mahdollisuus tulla kuulolle myös Skype -kokouksella tämän linkin kautta: https://join.skype.com/pZWCeESVZLdF

Varsinainen kokous alkaa 12.30.

 

Kokouskutsu PDF -muodossa.

____________________________________________________________

 

MUUTOKSIA AJOKOESÄÄNTÖIHIN JA SYKSYN AJOKOKEET

Suomen Kennelliitto on muuttanut SM-ajokoesääntöjään. Facebookissa asiasta on jo ollut tiedotteita ja keskustelua, mutta kertaamme pääkohdan sääntömuutoksesta.

Eli vuosittain rodullemme pitää tästä lähtien tulla vähintään 20 eri koiran ajokoetulosta. Vuonna 2019 eestinajokoirilla oli 15 eri koiran ajokoekäyntiä ja vuonna 2018 koekäyntejä oli 14, eli parannusta pitää tapahtua koekäyntien määrien suhteen, että saamme jatkossakin Ajomestari-tapahtuman järjestää. Seuraavat 3 vuotta Ajomestari-kisa on turvattu, mutta jos joka vuosi vuosina 2020, 2021 ja 2022 ei tuo 20 koiran raja täyty, Ajomestari-kisaa ei järjestetä vuosina 2023-2025 ja seuraavana tarkastelujaksona sama jatkuu.

Yhdistyksen hallitus on päättänyt pitää ensi syksyn aikana 3 ajokoetta.
Eli ensimmäinen syksyn koe, johon ei ole ilmoittautumismaksua pidetään Kaavilla 3.10.2020. Lisätietoja vielä syksyn jäsenkirjeessä ja Koiramme-lehdessä.

Ajomestari 2020 -kisa järjestetään 7.11.2020.
Samana päivänä, 7.11.2020, järjestämme samassa paikassa normaali BEAJ-kokeen. Tähän kokeeseen pystyvät ilmoittautumaan koirat, jotka eivät täytä Ajomestariin ilmoittautumisvaatimuksia, eli joilla ei aikaisempaa BEAJ1 -tulosta ole. Jos päivän kokeen paras tulos tulee tähän ajokokeeseen osallistuvalle koiralle, sitä ei kuitenkaan palkita Ajomestari-tittelillä. Lisätietoja molemmista ajokokeista ja ilmoittautumisohjeet syksyn jäsenkirjeessä.

Nyt kehotammekin kaikkia kynnelle kykeneviä lähtemään koiriensa kanssa ajokokeisiin, että yhdistyksemme päätapahtuma olisi myös tulevina vuosina turvattu.
Kysely Suomen Eestinajokoirayhdistys ry:n jäsenille
Haluaisimme lisää aktiivista osallistumista yhdistyksen toimintaan, millaista toimintaa te haluaisitte järjestettävän.

ELI:
Minkälaiseen toimintaan olisitte valmis lähtemään mukaan? Minkälaista toimintaa haluaisitte, että yhdistys järjestää, toki resurssit huomioon ottaen? Ehdotuksia ja ideoita otetaan vastaan.
Vastaukset ja ehdotukset sihteerille joko sähköpostilla anne.huhtasaari@eestinajokoira.com,
postitse Anne Huhtasaari, Tuohistonkuja 531, 61330 KOSKENKORVA,
tai puhelimitse 045-168 1212, mieluiten tekstiviestillä.

Ehdotuksia käsitellään tulevissa kokouksissa, vastaajien henkilöllisyys ei tule käsittelyn yhteydessä esiin. Ehdotusten perusteella tehdään mahdollisia suunnitelmia tulevaisuuden toiminnan suhteen.
Otamme innolla edelleen uusia ideoita toimintaamme vastaan.

____________________________________________________________

Eestinajokoirayhdistys ry:n esitys eestinajokoiran jalostuksen tavoiteohjelmaksi.http://www.ajokoirajarjesto.fi/events/vuosikokous-2020 
____________________________________________________________

Suomen Eestinajokoirayhdistys ry haluaa kannustaa jäseniään koirineen osallistumaan ajokokeisiin. Yhdistyksen hallitus on päättänyt kannustimena maksaa kuittia vastaan jäsenen ensimmäisen koekäynnin ja avustaa tarvittaessa tuomarin hankinnassa. Tämä maksu ei koske arvokokeita, esim. Ajomestaria.
____________________________________________________________
 

Eestinajokoira on FCI esitunnustettu rotu

Syyskuun alussa FCI: n (Federation Cynologique Internationale) hallitus hyväksyi Eestinajokoiran FCI: n ennalta tunnustettuna rotuna.

Tämä tarkoittaa, että Viron kansalliskoirarotu pystyy nyt osallistumaan kaikkien FCI: n jäsenjärjestöjen järjestämiin näyttelyihin, kilpailemaan ryhmän 6 kansainvälisissä näyttelyissä ja kilpailemaan FCI-voittajan tittelistä. Cacibin voi eestinajokoira ottaa nyt näyttelyissä vastaan, mutta FCI ei vahvista vielä cacibia eikä eestinajokoirasta voi näin tulla vielä kansainvälistä muotovaliota.

Eestinajokoiran tunnustamista edelsi pitkä ja intensiivinen valmistelutyö. 18. elokuuta 2018 tasan 100 eestinajokoiraa kokoontui yhteen "Viron sata ajokoiraa" -juhlatilaisuuteen Luigen näyttelyareenalle. Tilaisuus oli symbolinen lahja 100 vuotta täyttäneelle Viron tasavallalle. Kaukaisimmat osallistujat olivat matkustaneet Norjasta, Liettuasta ja Venäjältä. Viron kennelliiton tavoitteena oli koota yhteen vähintään 60 eestinajoakoiraa, jotta FCI: n kansainväliset rotukoira-asiantuntijat voisivat tarkistaa koirat, tarkistaa olemassa olevan populaation jalostustandardit ja arvioida lopulta, puolletaanko eestinajokoiran kansainvälistä tunnustamista.

Viron Kennelliiton puheenjohtaja Helen Tonkson kommentoi tilaisuutta: "Onnistunut tilaisuus oli tärkeä virstanpylväs eestinajokoiran tunnustamisessa. Vaati monien ihmisten työpanosta, että pääsimme tänne saakka. Ennen kaikkea täytyi tehdä systemaattista kehitystyötä, mutta myös populaation tietojen keruuta ja analysointia. Viron kennelliitto muodosti tätä varten erillisen työryhmän, joka teki lyhyessä ajassa suuren pohjatyön.”

Tämän vuoden joulukuussa tulee täyteen 65 vuotta siitä, kun eestinajokoira sai virallisen rotutunnustuksen. Viron kennelliitto täyttää tänä vuonna 30 vuotta. Onnittelut heille molemmille!