Valtakunnallisen AJOMESTARI – ottelun järjestämisohje

Hyväksytty Kennelliitossa 18.8.2014, voimassa 1.1.2015 alkaen.

 

1 §

Ajomestari -ottelu on eestinajokoirille järjestettävä valtakunnallinen mestaruusottelu. Näissä otteluissa kilpaillaan jäniksen ajon mestaruudesta Suomen Kennelliitto-Finska Kennelklubben ry:n, jäljempänä mainittuna Kennelliitto, vahvistamien ajokokeen sääntöjen ja näiden järjestämisohjeiden mukaisesti.

2 §

Ottelu järjestetään marraskuun aikana. Eestinajokoirayhdistys huolehtii ottelun järjestämisestä vuosittain. Ennakkovuorottelua kennelpiirien kesken ei ole. Yhdistys sopii järjestämisestä edellisen vuoden kuluessa järjestävän Eestinajokoirayhdistyksen paikallisen edustajan kanssa.

3 §

Eestinajokoirat kilpailevat kerran vuodessa rodun mestaruudesta. Kokeeseen valitaan 12 koiraa sekä edellisen vuoden mestari. Lisäksi 4 varakoiraa.

Valintaperusteet kyseiseen kokeeseen, valintajärjestyksessä:

1. BEAJ 1 kuluvalta koekaudelta pistejärjestyksessä

2. BEAJ 2 kuluvalta koekaudelta pistejärjestyksessä

3. BEAJ 3 kuluvalta koekaudelta pistejärjestyksessä

4. BEAJ 1aiemmilta kausilta, pistejärjestyksessä

5. Muut koirat ilmoittautumisjärjestyksessä

Tasatuloksen sattuessa suoritetaan arvonta kyseisten koirien kesken.

Kirjallinen ilmoittautuminen, jolloin kirjeessä on oltava viimeisen ilmoittautumispäivän postileima sekä liitteenä dokumentit koekäynneistä ja tuloksista.

Ilmoittautumisen vahvistaminen: Puhelu tai tekstiviesti ilmoittautumisen vastaanottajalle.

Kokeen valitsijatoimikunnan valitsee vuosittain Eestinajokoirayhdistyksen hallitus.

4 §

Otteluun valittavan koiran tulee olla palkittu FCI:n tunnustaman maan kenneljärjestön hyväksymässä koiranäyttelyssä vähintään laatuarvostelun maininnalla hyvä. Jotta ottelu voidaan järjestää on siihen osallistuttava vähintään kuusi koiraa, jotka kaikki ovat saavuttaneet vähintään yhden BEAJ 1 palkinnon ennen viimeistä ilmoittautumispäivää.

5 §

Ottelun toimeenpanoluvan myöntää Kennelliitto saatuaan asiasta Ajokoirajärjestön ja Eestinajokoirayhdistyksen hallitusten hyväksynnän. Koe anotaan kulloinkin voimassa olevien Kennelliiton määräaikaisilmoitusten mukaisesti. SAJ:n ja Eestinajokoirayhdistyk- sen hallitukset nimeävät yhden jäsenen tai yhdysmiehen ottelun koetoimikuntaan.

6 §

Ottelun taloudesta vastaa ottelutoimikunta.

7 §

Otteluun osallistuvien koirien omistajilta peritään osanottomaksu, jonka suuruuden vahvistaa Eestinajokoirayhdistys. Ottelun järjestäjä vastaa koiranomistajien ja tuomariston muonituksesta sekä ottelun ylituomarin ja hänen varamiehensä matkakuluista, mutta ei palkintotuomareiden ja koiranomistajien matkakuluista, eikä koirille, koiranomistajille tai tuomaristolle sattuneista tapaturmista.

8 §

Ottelutoimikunta järjestää yhden palkintotuomarin koiraa kohden, koiranomistaja puolestaan toisen palkintotuomarin. Ulkopuolisten on saatava ylituomarin ja koirankuljettajan lupa tullakseen seuraamaan koetta maastossa, koetta edeltävänä päivänä.

9 §

Ajomestari -ottelu järjestetään yksipäiväisenä kilpailuna voimassaolevien ajokokeen säännöillä. Vuoden ajomestarin arvon saa parhaimman pistemäärän saavuttanut koira. Jos useammalla koiralla on sama pistemäärä, saa ajomestarin arvon koira, jolla on korkein ansiopisteiden yhteismäärä tappiopisteiden vähentämisen jälkeen. Jos tämänkin jälkeen tasatulos, niin koira jolla on lyhyempi hakujen yhteisaika, voittaa.

10 §

Ottelun voittaja saa Ajomestarin arvon (AM -vuosiluku)

11 §

Muutosehdotukset tähän ohjeeseen on tehtävä Eestinajokoirayhdistyksen hallituksen kautta Suomen Ajokoirajärjestön hallitukseen. Muutokset vahvistaa Kennelliitto.

1.12.2014

Hallitus